1.11.2016

FinCapin kaksi ensimmäistä kiinteistörahastoa saavutti tavoitteensa – käytössä yli 100 miljoonan euron sijoituskapasiteetti

Lehdistötiedote 1.11.2016

Alkuvuonna 2016 perustetun FinCap Kiinteistörahastot Oy:n ensimmäisen kahden rahaston varainkeruu on päättynyt. Hallinnointiyhtiö on perustanut rahaston sekä asuntotuotantoa että hoivakotien rakentamista varten. Yhteensä rahastot keräsivät noin 30 ammattisijoittajaa mukaan hankkeisiin. FinCap Kiinteistörahastojen toimitusjohtaja Hannu Mäkelä sanoo, että “Rahastojen toiminta saa lentävän lähdön, kun molemmilla rahastoilla on kohteita heti rakenteilla FinCap-yhtiöiden varsinaista rahastoliiketoimintaa edeltävän työn hedelminä. Näin vältytään monille pääomarahastoille tyypilliseltä tyhjäkäynniltä ennen operatiivisen toiminnan käynnistymistä.”

“Molempien rahastojen sijoituskapasiteetti on vähintään 50 miljoonaa euroa ja hankevirta näyttää tuotto/riskipotentiaalinsa suhteen varsin houkuttelevalta”, toteaa puolestaan rahastoyhtiön rahoitusjohtaja Raoul Konnos. Asuntorahasto solmi kaksi viikkoa sitten sopimuksen Turun Kanslerintielle rakennettavasta neljän kerrostalon urakasta NCC:n kanssa ja Sipoossa on tehty aiesopimus rakenteilla olevan kerrostalon ostamisesta. Lisäksi Tampereella on solmittu aiesopimus uuden kerrostalon rakentamisesta. Useita muitakin kohteita on analysointivaiheessa ympäri maata.

Hoivarahasto puolestaan on käynnistynyt ostamalla kolme valmista kohdetta ja se on lisäksi juuri solminut sopimuksen Kauhavalle rakennettavasta uudesta ikäihmisille suunnatusta hoivakodista. Hoivapalveluiden tuottamisesta vastaa Attendo, joka toteuttaa hankkeen yhteistyössä FinHoiva Ky:n kanssa

FinCap-konserni on kiinteistöalan ammattilainen, joka tarjoaa palveluita kiinteistön omistajille Suomessa uusien kiinteistöjen rakennuttamisesta hankkeiden valvontaan, myyntiin ja asiakkaiden omaan kiinteistö- varainhoitoon. Vuonna 2017 yhtiöiden rakennuttamien kohteiden arvo ylittää yhtiön omien ennusteiden mukaan 30 miljoonaa euroa.

FinCap Kiinteistörahastot Oy on AIFM-lain tarkoittama vaihtoehtorahaston hoitaja ja Finanssivalvonnan sekä Suomen Pankin valvonnan alainen.

Lisätietoja FinCap Kiinteistörahastoista antavat:

Toimitusjohtaja Hannu Mäkelä, puh. 050 384 8071
Rahoitusjohtaja Raoul Konnos, puh. 040 5155 893 

Takaisin etusivulle